Otse põhisisu juurde

Bulgaaria 11.09-18.09



 See aasta vötsime ette pakettreisi Bulgaariasse, Golden Sandsi, Prestige Hotel and Aquapark hotelli. Üritan koguaeg vastalt kirjutada, et midagi ära ei ununeks :D Eelmise aasta reisiblogi otsustasin nädal hiljem Saares kirjutama hakata, aga siis nagu polnudki meeles midagi enam :D Isegi pildiblogi ei teinud löpuks -.- Aga, eelmine aasta oktoobris käisime siis Türgis, provintsi ei mäleta, aga Alanyast oli vist mingi 50km ? Hotelliks Mukarnas Spa vms Seal oli väga soe. Käisime piraadilaevaga Alanyas, kus oli vahupidu jms ja Jeep Safaril ka.


** Tekstide sees sisalduvad pildid, videod on tehtud telefoniga ja käivad koheselt tekstiga kokku. Peale tärne olevad pildid on tehtud kaameraga ning käivad selle päeva juurde, ajalises järjekorras.

10.09


  Hommikul tegin tööd, peale löunat käisin veel viimast ilulihvi saamas kulmudes, 3 ajal liikusime linnast, käisime Karjast veel läbi, et Karlisele pildistamise jaoks maika vötta ja autost mittevajalik kraam välja tösta ja 4st hakkasime Tlna poole söitma, praam väljus 17.00.
   Teel Tlna hakkasin niisama uuesti hotelli googledama ja neid arvustusi, mis sealt siis leidsin, varem küll ei olnud – vinguti pea iga asja kallal. Köige suurem hirm tekkis söögi ees, mida väga halvasti kirjeldati, aga midagi polnud ju teha ikka enam, seega pidime vastu astuma sellele, mis tulemas on.
   Tlna jöudes viisime asjad hotelli, korra istusime ja läksime sööma. Esialgne plaan oli süüa Ülemistes, teel sinna jäi silma Vana Villemi Pubi ning Ülemistesse jöudes, auto ära parkides ning ka eskalaatoriga üles jöudes, otsustasime sinna Villemi siiski minna :D Möeldud tehtud, söök hea, normaalne hind ja ilus koht ka.
   Peale sööki viisime auto mo venna maja taha ja ise kärutasime tagasi hotelli. Kohale jöudes läksimegi kohe voodisse ja tuutu ära. Olin mega väsinud, kell oli kuskil pool 11…


11.09



…Mingiaeg siis juba tundus, et olen nii kaua maganud ja kas mul ikka äratus töötab, äkki magame sisse vms. Suurest hirmust avasin silmad, vaatasin siis telefoni ja kell oli 00.29 – milline pettumus, 03.10 oli äratus. Üritasin siis uuesti uinuda, kui järsku läks mingi hull paugutamine ja paarutamine lahti, ma ei kujuta ette mis sorti motikas see oli, aga see hääl oli jube. Igatahes äratas see uuesti, vaatasin kella ja kell oli 2.19 , siis vaats kella ka Karlis ja kutt ärkas ka. Seega magama me enam ei jäänud.
   Lennuka hakkasime taksoga kuskil poole 4 ajal liikuma. 04.05 saime Check Ini tegema minna, olime teised kes said. Läbi väravate ei läinud kohe, söime veits oma söögikraami vähemaks ja liikusime siis edasi.

  Önneks järele jäänud söögi saime köik kenasti lennukisse kaasa vötta. Oma värava jöudes oligi kell juba veerand kuue ligi, lennuk ei hilinenud ja väljusime kell 6.
  



  Ramon sai ka asjast kövasti rohkem aru kui eelmine aasta Türki minnes. Türgi söidu magas lihtsalt ilma ühegi emotsioonita maha, seekord oli ikka pönev ta jaoks. Ma ise ei kartnud esimest korda lendu – muidu kardan iga raputust jne. Kuid sel lennul pool aega raputas ja löpuks oli juba päris karm, vastalt enne maanudmist eriti – olime pilvede vahel, välja ei näinud ja hiljem tuligi välja, et mootor oli veel suitsenud ja kütust tilkunud, tuletörje oli samuti lennujaamas vastus – KARM. Aga önnelikult kohal ja loodetavasti önnelikult tagasi ka :D





    Lennukist oli juba näha, et ilm pilvine ja seda näitas ka enne ilmateade. Lennujaamast väljudes tibutas vihma, aga oli enamvähem soe. Kell oli 9.18, seega jäi vaid loota, et päeva poole läheb ilm ilusaks. Pöhimötteliselt kohe, kui jöudsime Golden Sandsi piirkonda, oli päike väljas ja ilm hea.  
   Hotelli jöudsime enne Check Ini aega, aga kuna toad olid valmad, siis anti vötmed kätte. Tuppa jöudes oli positiivne üllatus – standard toa asemel saime me ühe magamistoaga apartmendi, seega kokku kaks tuba, esik, kööginurk ja mega suur vannituba VANNIGA. Panime asjad tuppa ja läksime jalutama. Karlisel oli vaja päiksekaid ja plätusid. Rannaäärne piirkond on ilus ja mo meelest päris lahe, et siin on  kohe hotellide juures nagu selline keskus ehitatud.. palju söögikohti, rand, megalt väikseid poode, ööklubid jne
   Plätud ja päiksekad käes, tulime tagasi hotelli, et sööma minna. Söime ära, läksime basseini äärde, tegime esimesed koksid ja kutt sai ujuda. Basseini vesi MEGA külm.







   Peale öhtusööki läksime uuesti jalutama. Pimedaks hakkas 7st minema. Käisime rannas, seal vesi soe. Söitsime vaaterattaga, Ramon ratsutas poniga, kutid käisid pörkeautodel ja jalutasime veel niisama ringi. Enne 9t olime tagasi hotellis. Panin pikemad riided, läksime basseini äärde, tegime paar koksi, Ramon mängis ja makist tuli järjest ainult Nublu laule :D
12 ajal läksime magama ära.






***





















12.09



   Hommikuks äratust ei pannud, et magame kaua magame. Töusime 7.38 - tore :D Pikutasime veel kuskil pool h, siis panime riide ja läksime sööma. Aa , ja söök – jumala okei. Valik pole meeletu, aga palju sa ikka sööd, kuid nendest asjadest mis on, leiab vägagi sobivat – oleme rahul. Nüüd kirjutan blogi ja poisid ootavad, et öue minna – tsau.
    Käisime rannas, ujuda vöimatu, lained nii suured ja toovad endaga megalt liiva, öhtupoole jalutama veidi randa mööda edasi, ehk kuskil pool veidi rahulikum. Vesi oli nüüd külmem kui öhtul, aga täiesti talutav. Kutid veidi möllasid ka seal lainetes, ma lasin Karlisel paar pilti endast teha :D








                                                        

 
    
    Rannast tulles läksime sööma ja peale sööki basseini äärde. Tegime esimesed liumägede lasud ka ära, isegi selle külma veega harjus löpuks ära. Ramonil isegi veits püksid jalga päevitunud, aga üldiselt pruuniks me siin reisil ei saa. Tormi peaks jooksma nende toolite peale seal basseini ääres, et saaks sellised, kus päike ka peale paistaks. Kraade hetkel 26. Bronnisime ka rendiauto ära. Esmaspäeval lähme Delfinaariumisse ja Varnasse poodlema. Mo esialgne soov oli minna tegelikult ka Rumeeniasse, aga sinna me siiski ilmselt ei jöua.
    Nüüd kell 14.40 , kirjutan blogi ja ootan, et Ramon magama jääks. Kell 15.00 on infotund, peaks vist igaksjuhuks minema kuulama… Kuna ma Ramoniga ühes toas, pörandal, kuna voodi juures pole pistikut, töötlen pilte ja ta magama ei jäänud öigel ajal, siis Karlis läks 4 minutit tagasi üksi infokasse ja kutt nüüd magab :D UUS update – infokas vene keeles, panen riide ja lähen alla. Saame nats aega kahekesi tsillida, kui Ramon magab :d Kasutame baby monitori äppi telefonis.
    1,5h  tsillisime siis kahekesi kuni otsustasime tuppa tagasi minna ja Ramon tuli röömsal meelel meile vastu. Tal polnud plaaniski monitori meile helistama panna, vaid ta otsis ära peidetud kummikomme, et neid köiki salaja ära süüa :D
    Veidi olime veel toas ja siis otsusaime sauna ka üle vaadata.. No seal oli küll veidi räpane ja mitte just väga ilus. Saun iseenesest toimetas kenasti ja sisebasseinis oli hea soe vesi. 



    Niinimetatud SPAst tulles käisime köik toas ka pesemas ning sättisime sööma. Seekord oli ahjukartulit ka, muidu aint riis ja makaronid ja mingisugune eriti kollane kartulipuder. Söime ära, läksime öue, kutt mängis, hüppasime batuudil, mängisime pinksi, laste disko oli – Ramon üldse ei tahtnud minna, tal lastega mingi teema vist, kui neid palju. Fuajees katsetasime esimest korda massaazitooli, päris karm asi :D 5min maksis 1LV, u 50senti.
   Mingiaeg otsustasime, et lähme keskusesse jalutama. Täna oli mo meelest rohkem rahvast liikvel, vörreldes eilsega. Poisid käisid jälle pörkeautodel (maksab 5LV, kuskil 2,5€) ja tulime hotelli ära. Käisime veel tiiru basseini ääres, nüüd tantsisid täiskasvanud Magaleenat ja Ramon tantsis nii kenasti kaasa.
 


   Korra kiikusime, kutt sai kiigega pihta, huul verine, tulime tuppa ära. Toas jutustasime niisama kuni kuidagi jöudsime selleni, et me saime Tallinna Lennujaamas valuutavahetusega petta. Küsisin 400LV ja maksin selle eest 294€ sentidega, kuigi oleks 204€ pidanud maksma. Tsekk on mul kadunud ja tuju mega halb
  Kell on 23.34, poisid magavad, ma töötlesin pildid löpuni, kribasin siia ja plaanin ka kohevarsti magama jääda. GN !



13.09




Ärkasime veits enne 9. 10ni on söök, jöudsime kenasti ära süüa, vötsime toast vankri ja läksime jalutama. Homseks on meil bronnitud pildistamine kohaliku fotograafiga Nirvana Beachil ning täna jalutasimegi sinna, et homme paremini leitav oleks ja niisama tahtsime ka sinna poole vaadata. Tegime pilte ja käisime ujumas. Lained on siin ikka megad, sattusime Ramoniga kahekesi sellise kohapeale kus laine löpuks peksis meid liivale ja siis tömbas tagasi ka. Mul bikiinid poolesmastis, ühe käega hoidsin kutti, vesi lendas üle pea – löpuks läks päris hirmsaks juba ja kutsusin Karlise appi, et ta kuti ära vötaks. Saime siis välja.. üleni liivased, mul oli püksis kena peotäis liiva :D

  

   Ilm täna mega soe.
Tee peal tagasi hotelli otsime suure sööriku kujulise rönga ja madratsi ka, et basseinis lebotada. Röngas maksis 7LV ja madrats 20LV, kokku siis kuskil 14€ , korralikud INTEXi omad.   
  Veidi peale 1 läksime löunat sööma (ma söön siin nagu mega palju, koguaeg köht tühi :D ) ja nüüd kell hakkab 2 saama, kriban teksti, hakkan tänaseid pilte töötlema ja ootan, et kutt magama jääks.
  Kui kutt magama jäi läksin alla basseini äärde, Karlis juba oli seal.. Möllasime oma uute täispuhutavate asjadega, suht kiirelt hakkas külm ja tulime tuppa tagasi, kutt magas päris pikalt veel.
   Kui Ramon ärkas, käisime söömas (ilmselt :D ) ja läksime aga jälle keskusesse jalutama. 






Kutt käis batuudil (30min 4LV), käisin koos taaga mingi Jumping Star atraktsiooni peal (kahepeale 6LV, muidu oli tegelikult 8LV) ja 6D kinos (kokku 14LV). Istusime basseinibaaris, kuulasime live muusikat ja jöime kokteile ja kutt sai löpuks, oma viimasel ajal palju küsitud, banaani mahla juua.
  Teel tagasi hotelli ostsin ühest Döner Kebabi putkast väikese kebabi, mis oli ikka väga suur. Maksis 5LV, aga oli kahjuks röve ja viskasin minema :D






***





































14.09


 

Ärkamine nagu ikka mul siin, oli ilmselt enne 9. Läksime sööma ja siis kohe basseini äärde, väga väga soe päev oli ning meie esimene reaalne päevitamine, ilmad muidu ikka kenad, aga see päev oli tösiselt palav ja päikseline. Kuskil 2ni peesitasime, ujusime jms  






    
Kui tulime tuppa, sättisin kuti tuttu ja hakkasin ise end pildistamiseks sättima. Karlis jäi ka mo sättimise ajal magama.
  Meigi ja sonksi jaoks varusin ikka nii korralikult aega. Pildistamine oli kl 18.00 , Nirvana Beachil.
  Fotograafi leidsin nii, et kirjutasin googlesse Photographers in Varna, leidsin mingi pulmafotograafide lehe, valisin sealt möned välja, kopisin nimed, otsisin facebookist nende lehti. Ühele, kelle pildid enamvähem meeldisin, siis kirjutasin. Ta ise oli meie reisi ajal puhkusel ja ei saanud tulla – tegelikult önneks, sest ta pildid ei meeldinud niii väga ja hind oli 120€ / h, tahtsin midagi mis oleks max 100€. Küsisin siis talt, kas oskab kedagi soovitada, soovitas siis Pavlina Aenskat – jumal tänatud :D Ta pildid meeldisid ka kohe ning hind oli 80€/h. Kui Türgis käisime, siis tahtsin samamoodi fotograafi, aga selle hind, kelle sealt leidsin, oli 150€ ja no pildid olid sellised, et no paremad kui mitte midagi aga kaugeltki mitte 150€ väärilised ja jätsin ära selle värgi.
  Pildistama söitsime mingi turisti nn rongiga, mis söitis otse läbi poodide tänava, löpppeatus oli Nirvana Beach ja söit kokku kolmele oli 12LV.


   Sessioon oli tore. Natuke häiris see, et ta pildistas hästi palju Ramonit, kuna teda saan ise ka pildistada, tahtsin rohkem Karlisega kahekesi ja kolmekesi, aga lasin tal teha oma tööd ja kutist pole kunagi liiga palju pilte :D Riietus oli meil ühtekas, ma ühekorra muutsin riietust ja panin kleidi, Karlis vahetas pluusi ja kuna Ramon tegi neda pluusi täiesti märjaks, siis ta oli löpus ilma pluusita :D
Peale pildistamist jalutasime tagasi hotelli, lasime kutil hotelli territooriumil end tühjaks möllata, me Karlisega libistasime vaikselt kokse.. Hotellis oli ka sel öhtul mingi DJga pidu. Tüüp keerutas liutorudesse pääsu juures plaati, minid valgetes maskides inimesed tantsisid ja pakuti mingeid kokteile.
   Ramoniga olime paar päeva rääkinud, et me tahame laupäeval korra issiga kahekesi hotelli juures öhtul olla, et jääb telefoniga magama ja kui ärkab, siis teeb häält ja telefon helistab. Kui siis see aeg käes oli, siis ega ta ei lubanud meil enam minna, aga löpuks saime siiski kokkuleppele, et järgmine päev saab siis batuudile ja nii me siis läksime siinset ööelu vaatama :D
 
Käisime google arvustuste järgi köige paremas klubis, olime seal pm ainsad inimesed. Pilet maksis 10LV. Jöime seal kaks liitrist rummikoksi (üks maksis 30LV) ja tulime ära. Tahtsin tegelikult siis juba hotelli minna tagasi, aga mötlesime,et jalutame veel kohtade juurest läbi ja kui on kuskil midagi, siis natuke vöime veel olla. Leidsimegi koha, megalt rahvast ja siit ka siis väike nipp – kui satute siia, vähemalt Golden Sandsi, siis pidu on seal kus on sakslased. Need möllavad ikka korralikult ja nende jaoks eraldi ka kohad. See kus käisime, oli ka täiesti saksa klubi/pubi vms. Vähemalt üks täiesti saksa pubi on siin veel. Seal klubis maksis pilet ka 10LV, aga sisaldas ühte tasuta jooki,
Ma vötsin Mojito ja Karlis mingi Zombie – kanged koksid. Jöime need ära, ostsime veel ühe rummikoksi. Seal sai maksta ainult sulas ja kuna sula sai otsa ja Karlis veel ei tahtnud magama minna. Siis läksime hotelli, ta vöttis sulli, ma läksin magama. Kaua ta väljas ei olnud ja kogu rahaga tuli ka tagasi :D





15.09




  Ärkasin seekord kui kutt ärkas, aga siiski enne 9 :D Seekord oli ka väss peal, aga paha ei olnud ega midagi. Läksime kutiga kahekesi sööma, sauna ja sisebasseini ujuma, Karlis veel magas. Tuppa tagasi minnes oli Karlis ka ärganud ja otsustasime jalutama ja kuhugi välja sööma minna. Kuna ma tahtsin kindlasti karpe proovida, siis vötsimegi koha kust neid sai. Vötsin Shanghai musselsid, gaseeritud vee, Karlis pitsa ja koksi ja kokku läks kuskil 18€. Need karbid olid nii head, koorekastmes. 700g, koos karpidega oli 12.90 LV, kuskil 7€. Pitsa olevat ka okei olnud, maksis peaaegu sama palju kui musselsid, mingi 11.90 LV, aga olevat hea olnud.
  Peale sööki kutt tuttu ja magasime ise ka koos taaga. Ärkasime mingi 6 ajal vist :D
Fotograaf oli ka vahepeal lubatud "paar" pilti ära saatnud - pildistamise löpus lubas, et saadab 2-3 pilti lähiajal ja ülejäänud pildid 3 ndl pärast, pilte mo postkasti laekus 21 :D
  Käisime söömas ära ja läksime jälle keskusesse jalutama, kutt sai batuudile ja olime niisama.


 Lasin seal mingis putkas endale patsid ka punud. See tenus on seal küll suht kallis - 2 patsi maksis 25LV, migni 13€. Pikendustega kaks patsi kuskil 60LV.
  Tuppa tagasi jöudes, läksin ma arvutiga voodisse, et panna paika meie plaanid rendiautopäevadeks ning magama läksime pigem vara.





16.09






  Viimased reisipäevad.. Hommikul ärkasin 8 ajal ehmatusega kuna äratuse unustasin öhtul panna ja hommikul kell 10 pidi rendiauto olema hotelli ees, aga enne oli vaja süüa ja tripiks vajalik veel kaasa pakkida.
   Auto maksis 85€ koos täiskindlustusega, 9€ turvatool, deposiit 150€. Rentisime läbi rentalcars.com
   Pakkisin asjad, käisime söömas ja vinksvonks 9.55 olime öues. Kell juba 10.15, mingit autot ei olnud.. Helistasin, öeldi, et varsti tuleb. Kuskil 10.30 tuli mingi auto, ütles, et nad ei jöua rendiautoga hotelli ette tulla, et tulge ise

kontorisse. Karlis läks siis kaasa kuna ta oli pandud söitjaks autole. Tagasi jöudis ta 11.05 – mis on igatahes täiega lame – mingisugust soodust ei saanud kaotatud tunni eest, kui me tagastaks auto tund hiljem, oleks trahv korralikult suur. Autoks saime punase Ford Fiesta, maailma köige kipakama turvatooliga. 

   Nii, kui Karlis tagasi jöudis, hüppasime autosse ja hakkasime liikuma.
  Marsruudiks oli Aladzha Monastery – Pobitite Kamuni (sinna me ei saanud kuna me ei leidnud kohta üles, seisime teeääres, maps näitas 200m et jala, aga oli vöpsik ja me ei viitsinud aega ka raisata rohkem) – Burgas (Teel sinna peatuseime söömiseks linnas Obzar, tundus, et ka seal on turiste ja möningad hotellid, selline pisem koht. Söime pastat ja pitsat, vötsime kaks jooki ja kokku läks ca 15€. Seal oli ka väike turg, kust ostsin topsi vaarikaid - 3LV. 


  Burgase linna me ei jöudnudki, käisime seal läheduses roosa veega veekogusid vaatamas. Mapsi järgi söitsime kuhugi pärapörgusse, tee löpus oli kohe üks mees, tal oli seal ka mingi hütt ehitatud ja kaks koera. Tuli auto juurde, rääkis ainult vene keelt, mida me ei oska. Näitas telefonist roosa vee pilti ja küsis kas tahame sinna ja naeris kuna ilmselt enamus turiste söidab sinna kohta. Mapsi panin ma Lake Atanasovsko, niimoodi leidsin esialgse Googeldamise järgselt, kuid tegelikult tuleb panna Burgas Salt-Parking. Me käisime Ramoniga seal roosas vees ka - mega soe, hästi madal ja pöhjaks oli sool)
– Nessebar (jöudsime päikeseloojumise ajal, kiirelt läks pimedaks. Muidu ilus väike vana linn, jalutasime natuke ringi, käisin kohalikus veinipoes, maitsesime veine. Köik olid tegelikult väga head ning ostsin ühe ka kaasa. Vein maksis 13LV. Kokku olime Nessebaris tunni) – Sunny Beach (teine populaarne kuurort Bulgaarias. Kövasti suurem kui meie Golden Sands. Tundub, et Sunny Beachil elavad ka inimesed, kui Golden Sandsis on suuretöenäosusega ainult hotellid. Sunny Beachil oli samal ajal ka mitmed tuttavad saarlased puhkusel. Käisime sealses väikses tivolis – Luna Park. Tegime kutile ka ühe suurema atraktsiooniga söitu, milleks oli Break Dancer, mo kunagine suur lemmik, kuid seal oli see igavam. Käisin ise kunagi esimest korda Break Danceril oma papsiga, kui olin kuskil sama vana kui Ramon).
Break Danceril

  Teel tagasi hotelli peatusime uuesti Obzaris, et vötta väike söök kuna kell oli juba nii palju, et hotellis me süüa poleks saanud. Karlis läks poodi ja me kutiga istusime siis sinna kuhugi maha, oli selline kiirsöögikoht, toitu jagati plastiknöudes [plastikut üldse hästi palju, näiteks hotellis kasutati ainult plastjoogitopse]. Vötsime sealt frititud suvikörvitsa küüslaugu kastmes, juustuga friikad ja vee, kokku läks 5,8LV, mis teeb ca 3€. Tagasi hotellis olime 12 ajal ning seal otse voodisse ära.  

5.8LV





***
Aladzha Monastery












 Roosa vesi




 Nessebar






















17.09





  Hommikul äratus 8.35, ärkasin 8.11. 9st kiire söök ja 9.30 hakkasime Varnasse Delfinaariumisse liikuma. Parkima pidime 1km kaugusele Delfinaariumist. Ilm oli mega palav. Delfinaariumi sissepääs koos pildistamisega läks meil 56LV. Show algas 10.30, 10.25 saime sisse, istusime esimesse ritta. Appi kui armsad need loomad ikka on ja nende nägemine lihtsalt ajab mind nutma – seal suutsin end tagasi hoida, aga silm oli märg ikka :D
  Poole show ajal küsiti kas keegi tahab tulla sinna nende juurde ja delfiine lähemalt näha, ma töstsin käe ja vehkisin sellega ja valiti mind. Alguses öeldi, et pean keset basseini ujuma ja siis töstma mingi pulga üles ja delfiinid hüppavad sellest üle – ma ei saanud aru, et see nali oleks :D Kuna mul bikiine polnud, siis ütlesin veel, et vöin kasvöi riietega minna :D :D Karlis pärast ütles, et see oli nali, no jah, ma ei saanud aru :D Igatahes toodi välja plastikpaat, istusin sisse, see lükati basseini taha otsa ja siis delfiin tuli ning lükkas mind oma ninaga tagasi kaldale, paitasin ka teda. Nii sile oli :D
  Ma tegelikult oleksin tahtnud teha seda Swimming with Dolphins, aga ma netist lugesin välja, et seda alates 15.09 ei tehta enam, bikiine ma minnes kaasa ei vötnud, kuid tegelikult vist oleks ikkagi saanud;see oleks 100€ maksnud.
   Suht show alguses avastasin, et mul ei ole telefoni – see oli autosse jäänud. Seega peale etendust jalutasime tagasi parkla, vötsime telefoni ja siis jalutasime jälle tagasi, et minna Varna Zoosse, mis asus 400m delfinaariumist -.- Päris raskeks muutus see jalutamine löpuks.

Varna Zoo on selline hästi pisike loomaaed, enamus linnud, kuid on ka kaks lövi, hundid, karu ja tiiger. Tiigrit kahjuks ei näinud. Sissepääs oli 3LV täiskasvanu ja Ramon oli vist tasuta. Öues oli nii palav siis panime kliima pöhjas huugama, sai löpuks maha jahutatud..*  Peale ZOOd läksime auto juurde tagasi. Ühest putkast vötsime külma vett, värske kohapeal pressitud apelsini porgandi mahla ja 100g jäätist.
  Parklast auto käes, söitsime edasi Grand Malli alla parklasse ning käisime Retro ja Wax muuseumides. No olid ikka ilusad autod.
Videos on näha mo ilusat oranzi mahla vuntsi, millest ma ise teadlik ei olnud päris kaua ja käisin nii tänaval :D
   Wax muuseumis olid üldiselt Bulgaaria kuulsused, kuid üks nurk oli tehtud muude kuulsuste jaoks ja seal olid näiteks Grande, Bieber, Beyonce ja Jim Carrey. Grande ei olnud absull midagi sellist nagu videodes vöi piltidel näeb, Beyonce otse vaadates oli töietsi teist nägu, kuidagi täiega vana, aga ühe nurga alt täiesti sama mis piltidel. Kaks muusemi kokku läksid 30LV.
  Muuseumist ostin kutile ja vennalapsele kingiks mudelautod. Ramonile mingi vana mersu ja vennapojale esimese Mustangi, mis sarnaneb venna vanale Rekordile, mida seal kahjuks müügil polnud.

   Peale muuseumi käisin korra Pepcost läbi, lootes, et ehk soodsam vöi teine kaup, aga ei olnud, täpselt sama ja hinnad samad.
   Kuna ilm oli super ilus ja me olime nkn vähe päevitada saanud, läksime tagasi hotelli. Enne tankisime vel paagi täis. Hotelli juurde jöudes oli seal hoopis külmem ja tuulisem. Läksime tuppa, panime ujukad selga.. Ma olin nälgas – läksime alla sööma ja otsustasime hoopis sisebasseini ja sauna minna :D
     Peale sauna läksime tuppa, lebotasin veits, läksime kutiga vanni, Karlis käis ja puhastas vahepeal auto ära. 7st oli auto üleandmine, köik oli kenasti, deposiidi raha tuli suht kohe arvele tagasi. Peale 8, läksime öhtusöögile, siis jälle keskusesse jalutama, vahetasime veel 50€ leevideks, ostsime ära magnetid ja kommid ning kuna kutt oli täiesti läbi ja magamata, jalutasime tagasi hotelli. Panin kuti voodi, ise töötlesin suurestoas pilte, kutt jäi magama, panime telefoni monitoriks ja läksime veel viimasel öhtul Karlisega keskusesse.
   Tahtsime tegelikult minna Rollercoaster stimulaatorisse, mis pidi olema 11ni lahti, olime 22.40 seal ja see oli kinni :/ Käisime siis selle asemel 6D kinos, mis tegelikult oli seal suht lamp. Tahtsime süüa kaheksajalga, aga enam ei saanud kuna hakati sulgema. Läksime siis sinna kus karpe söime, et vötame ühe korra veel, sealt ka enam süüa ei saanud. Vötsime siis kaks kokteili – purple squirrel ja pink ecstasy, mölemad olid väga head – kokku 10LV. 


  Kirjas oli ka, et müüakse naerugaasiga öhupalle, 5LV tükk, aga need olid kahjuks otsas. Jöime ära oma kokteilid, otsisime vetsu, ei leidnud, pissisime pöösa ja jalutasime teisele poole kuurorti. Istusime samasse kohta kus laupäeva öhtul, vötsime kaks maasika margaritat, 10.8LV – need olid mega magusad, mitte halvad aga raske oli juua. 

 Kuna see super pöhjas huugav kliima tegi mulle päeval sajaga ära ja olin öhtuks ikka päris haige, siis otsustasin, et tahaks tagasi hotelli. Teepeal vötsin ühed kabatiivad – 6tk 5LV. Kanamaitseainega, ilma kastmeta – suht möttetud, 3 söin ära, 3 läks prükkari.
   Toas olime 1 ajal ja kohe tuttu ka









***











18.09






   Viimane hommik. Ärkasime, panime viimased asjad kokku, käisime söömas ja 10.15 väljus hotelli eest buss. Korjasime teised ka peale ja läksime lennujaama. Check-In järts oli juba nii pikk ning kolmes rivis. Minnes ei olnud küll lennukis nii palju rahvast :D Aga seal olid meie lennust inimesed, pluss need kes mitu ndl seal olid olnud jne..
   Check-in tehtud, käisime veel poest läbi, ostin kaks pakki lennukikujulisi kummikomme ja siis saigi juba lennukisse. Buss viis lennukini.
   Istekohad olid meil köige tagumises reas. Seekord oli suurem ja mugavam lennuk. Väga kiired töusmine ja maandumine. Töus oli veidi jube, kuidagi vilisies ja raputas palju. Söit oli sujuv. Vaatasime filmi What men wants. Karlis ostis kaks pisikest pakki Pringelseid ja parmesani vorste, vee ja kohvi ning maksis see kokku 16,5€ - jöhker. Kutt sel lennul ei maganud.
  

 Eestisse jöudes paisis önneks päike. Tellisin takso, ootasime 8min. Läksime vötsime venna juurest auto ja hakkasimegi kohe tagasi söitma. Kuna praamini oli aega, siis käisime Nömme Olerexist läbi, Karlis vöttis süüa ja ma vett. Seal parasjagu filmiti Jan Uuspõlluga Olerexi reklaami.
     Istusime öues, vihma hakkas täiega sadama, Karlis söi oma söögi seal ära ja liikusime edasi. Ääsmäe Alexelast vötsime kütust ja lippasime praamile.
     19.55 väljus praam. Liival käisin käbelt poes, 21.30 kuskil olime Karjas – söime ja läksime magama ära.











KOKKUVÖTE

  Jook on siin odavam, söök pöhimötteliselt sama vöi kallim, mereannid odavamad. Poes kröpsud jms kallim, alla 2€ pakki ei saa. Klikiga suits Lucku Strike maksis 2,8€, LM oli veits odavam. Väike veepudel umbes 1.05LV, mingi 60senti, kui meil saab 29sendiga ka – seal panti pole. Aga eks see vöib kuurorti teema ka olla kuna mujal poes me ei käinud neid asju ostmas ja vaatamas.
   Need riided mida siin müüdi on täiesti möttetud, osad vufflid, osad niisama mingi jama, soodukad olid igalpool peal, aga üldiselt suht sama mis meil. Me ei ostnud mitte midagi peale 6 magneti ja paari paki kommi. Raha suutsime magama panna omajagu, kuigi väljas söime kokku 3 x, kaasa ostime kaks plokki suitsu ja ühe veini :D
  Raha küsitaske siin üldsiselt köige eest. Söögikohtades enamasti vetsusid omal ei ole, vaid on avalikud vetsud, mis maksavad 1 LV. Nirvana Beachil oli selline kivist ehitis kus peal sai jalutada – esimesel päeval kui käisime seal, ei olnud mingit silti, et sinna peale minemine maksaks, kuid meil oli vanker ja me ei läinud. Teisel korral, kui pildistama läksime, oli seal trepi ees mees, ning trepile toetus valge silt, kuhu markeriga peale kirjutatud 1 LV. Raha soovitan vahetada kohapeal – ilmselgelt, peale 90€ vahendustasu maksmist :D Sularaha peab kindlasti olema ja eurides maksta ei saa.
   Inimesed mega söbralikud. Söögikohtades olid sissekutsujad olemas, aga sellist kauplemist ja tüütamist nagu Türgis, siin ei kohanud.
    Reis oli tore. Ilmad olid normaalsed. Päikest saime ka natuke. Ramoniga oli see aasta raskem reisida kui eelmine aasta. Nii palju omi tahtmisi ja vingu. Enne ta kooliminekut tahan taaga uuesti reisile, kuid vahepeal plaanime ka kahekesi kuhugi minna. 



   Tsäo 🙏😊

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

KRISSU BEEBIBLOGI

   „Mul on selline tunne, et me saame see aasta tite .“ ütlesin ma Karlisele aastavahetusel kui peale ilutulestikku külasauna poole jalutasime. See oligi lihtsalt selline tunne ja siis ma selle välja ka ütlesin. Läks mööda täpselt 23 päeva kui sain teada, et olen rase. 23. jaanuar käisin koolis söömas ja tõmbasin endale kapsajupi kurku, mis ajas mul südame mega pahaks ning jooksin vetsu, nii halb oli et panin näpud kurku, et saaks oksendada ja toidu välja ma ka sain. Kui klassi tagasi läksin ja sellest köigile ka rääkisin oli nalja kui palju, et rase jne.. aga ma teadsin ju, et asi oli selles kapsajupis, kuid siiski mul klassiöde soovitas testi teha. Mul ei olnud mitte ühtegi kahtlust oma enesetundes vöi olekus, et peaksin vöi vöiksin rase olla, aga ostsin siiski testi. Ma ei suutnud järgmise hommikuni oodata ja tegin testi pöhimötteliselt kohe kui koju jõudsin, aga ma tegin seda valesti :D Ma unustasin selle plastikust katte maha tõmmata, kus all see riba on ja lasin lihtsalt niisama

KRISSU BEEBIBLOGI

5. osa   Täitunud on 36 nädalat ja see tähendab, et tähtajani on jäänud veel natuke vähem kui kuuaega. Vahepeal pole postitanud kuna tundus, et pole nagu midagi nii väga kirjutada, aga kui ma nüüd mõtlen, siis ikka tuleb asju. Eks ma siis üritan siin vaikselt millestki alustada ja kuhugi välja ka jõuda. ***   Esiteks tahan ma õelda, et hetkel, olles lõpurase on mul hoopis kergem olla, kui seda on olnud varem. Eks mu vaagnaluu valu piinab mind vahel ikka, kuid ei valuta mul selg ning oksendamist oli viimati vist mingi 3 nädalat tagasi, jaksan teha kõike, võhm välja ei lähe ja energiat on ka piisavalt. Mis mind nüüd veel kimbutab on selline surumistunne ribides ja rinnakus, see on päris ebamugav ja lööb ka natuke seljale, kui mul see tunne tuleb, siis üritan end vöimalikult sirgu venitada et hingata oleks normaalne. 04.09 käisin ka ämmaka vastuvõtul; kaalu on hetkel algkaaluga võrreldes juurde tulnud 12,2kg, kõhuümbermööt on 94cm. Tehti ka esimene KTG (see on selline asi kus panna